Stoei-oefeningen

Stoeien is een leuke manier om elkaar en elkaars lichaam te leren kennen. Je bent lekker fysiek met elkaar bezig zonder dat het gelijk seksueel geladen hoeft te zijn.

Aandachtspunten

  1. Let er altijd op dat je voldoende ruimte om je heen hebt. De omgeving wordt snel vergeten en de hoek van de tafel geeft niet mee als je je er tegen stoot;
  2. Stoeien doe je samen, het is leuk om te winnen maar dat is, als je je eigen en elkaars lichaam wilt leren kennen, niet het voornaamste doel;
  3. Probeer door beweging te winnen, zonder spierkracht;
  4. Veiligheid is essentieel in een spel: je bent verantwoordelijk voor elkaars veiligheid;
  5. Als het stoeien van nature overgaat in seks en je dat beiden wilt is dat prima. Doe wat goed voelt en laat wat slecht voelt. 
  6. Spreek van te voren af waar je wel of niet vastgepakt wil worden. Veel vrouwen willen bijvoorbeeld niet bij de hals vastgepakt worden. Doe dit dan ook niet.
  7. Spreek van te voren een 'stopwoord' af. Zodra één van de twee dit woord uitspreekt houdt het spel direct op. 
  8. Het is goed om elkaars grenzen te verkennen. Ga er echter niet overheen. Gebeurt dat toch, stop dan met de stoei oefening en benoem het of praat erover. Daarna kun je eventueel weer verder stoeien.
  9. Speel en geniet.

Oefeningen

De volgende oefeningen zijn leuk om te doen. Je kan naar believen randvoorwaarden toevoegen, variëren en de regels veranderen. Zo lang het voor beiden leuk blijft en je de regels samen afspreekt, is “alles” goed.


Pak een <lichaamsdeel>
Ga op de grond zitten met de ruggen tegen elkaar, benen gestrekt en handen op de knieën.
Tel samen af van drie naar één en draai je dan om. Probeer bij de ander een vooraf afgesproken lichaamsdeel (bijvoorbeeld de linker voet) te pakken. Je wint als je dit lichaamsdeel vijf seconden vast weet te houden.


Ride 'm cowboy/cowgirl
Begin in dezelfde positie. Probeer op de ander te klimmen en voorkom dat de ander op jou klimt. Je wint als je vijf seconden boven op de ander weet te blijven.


Kussengevecht
Neem elk een groot kussen (dat stuk mag gaan). Probeer de ander te slaan met het kussen, dit levert je een punt op. De eerste met vijf punten wint.
Let erop dat je beiden echt alleen met het kussen slaat en niet per ongeluk met de hand die het kussen vast houdt, anders is het spelletje al snel niet meer leuk.