Relatielessen

Relatielessen

Contact Relatielessen:

Over Relatielessen

Vaginisme genezen

Vaginisme is, net als andere seksuele klachten, een pittig thema in een relatie. Het gevoel te falen, niet goed genoeg te zijn en toenemende onzekerheid kunnen er voor zorgen dat partners uit elkaar groeien doordat seks steeds minder of helemaal vermeden wordt. Ik wil je graag helpen deze spiraal om te keren en je vaginisme te overwinnen.

Mijn therapie en begeleiding
Om vaginisme te genezen zijn de juiste therapie en een goede begeleiding nodig. Dit is een intiem proces waarbij je doorzettingsvermogen en geduld nodig hebt. Aan de hand van gesprekken, lichaamsgerichte therapie en oefeningen maak ik je bewust van de samenhang tussen lichaam en geest, geef ik heling aan emotionele blokkades en leer ik je ontspannen tijdens intimiteit.

Het is belangrijk eerst de de oorzaak van je vaginisme te helen. Soms is snel duidelijk welke ervaring de (mede)oorzaak is, soms duurt dit een tijd. Door oude ervaringen los te koppelen van je huidige angst, onzekerheid en faalangst kan je je bekkenbodemspieren weer ontspannen. Meestal merk je na enkele sessies al een afname van je vaginisme.

Geef het een kans, ook jij verdient een probleemloos en gelukkig (seks)leven.


De therapeut
Ik ben Jan Smeets, relatietherapeut en intimiteitscoach. Ik werk vanuit mijn gevoel en mijn hart waardoor ik kan afstemmen op wat je nodig hebt. Ik begeleid sinds ruim 12 jaar stellen en individuen bij het thema intimiteit/seksualiteit. Inmiddels heb ik meer dan 1.000 relaties op een respectvolle, veilige en open manier begeleid .

Het kan weerstand oproepen om door een man behandeld te worden bij een intiem, kwetsbaar en vrouwelijke thema. Dat is begrijpelijk. Maar juist mannelijke begeleiding kan helpen blokkades die ontstaan zijn door negatieve ervaringen met mannen te doorbreken. Ook leer je ontspannen in de nabijheid van een man.

Rol van de partner
Ik adviseer je om sessies samen met je partner te volgen. Je partner heeft ook invloed op jouw vaginisme, het is een proces van jullie samen. Je partner kan je makkelijker hulp en steun geven door deelname aan de therapie. Daarnaast kan het veiliger voelen wanneer je partner bij de sessies is. Ik leer jullie samen over vaginisme, intimiteit en seksualiteit te praten zodat jullie elkaar beter begrijpen. Een sessie zonder partner is ook een mogelijkheid, maar alleen in overleg en met toestemming van de partner.

Praktische informatie
De therapie is of in mijn praktijk (Weert, Limburg) of bij jou thuis in je eigen veilige omgeving. Voor we beginnen met de therapie is er een persoonlijk gesprek (via Skype of in mijn praktijk) om jouw vragen te beantwoorden. Ook kijken we of er een klik is en of er voldoende vertrouwen is. Het moet veilig voor je voelen anders heeft mijn begeleiding geen zin.

Ga uit van 3 tot 4 uur per sessie. Voor een goed resultaat is het nodig op een langzame en veilige manier de therapie op te bouwen. Het aantal sessies is niet vooraf te bepalen, dit is afhankelijk van je inzet en de onderliggende oorzaak.

Heb je nog vragen of wil je me iets vertellen, stuur gerust een mailtje.Bevalt de dienstverlening van "Relatielessen"?

Deel uw ervaring!