Slachtofferhulp Nederland

Slachtofferhulp Nederland

Over Slachtofferhulp Nederland

Hulp aan slachtoffers van seksueel misbruik

Als slachtoffer of getuige van seksueel misbruik of van fysiek en psychisch geweld kun je met je verhaal en vragen terecht bij de Hulplijn Seksueel Misbruik, die ondergebracht is bij Slachtofferhulp Nederland. De Hulplijn is bereikbaar via 0900-9999-001* (ma-vr 09.00 - 17.00). Je krijgt een medewerker van Slachtofferhulp Nederland aan de lijn, die je helpt om duidelijk te krijgen welke hulp het beste bij jou en jouw situatie past. Op basis daarvan zorgt de medewerker ervoor dat je bij de juiste instantie terecht komt.

Slachtofferhulp Nederland ondersteunt slachtoffers van seksueel misbruik. Een medewerker kan met u praten over wat er is gebeurd en u helpen met het invullen van formulieren, het indienen van aanvragen of het in kaart brengen van schade. Wanneer de politie een verdachte heeft aangehouden en u te maken krijgt met juridische procedures, kan Slachtofferhulp Nederland u informeren over en begeleiden in het strafproces. Slachtofferhulp Nederland kan slachtoffers ook wijzen op contact met lotgenoten of doorverwijzen voor specialistische hulp.

Ondersteuning van Slachtofferhulp Nederland is er ook voor nabestaanden, getuigen en andere betrokkenen. De hulp is altijd kosteloos, dankzij financiering vanuit het Ministerie van Veiligheid en Justitie, gemeenten en het Fonds Slachtofferhulp. Neemt u gerust contact met ons op.

Bezoek ook de website www.verbreekdestilte.nl

Schrijf een review